Promisiunile lui Dumnezeu

Promisiunile lui Dumnezeu

„Iar ștergarul, care fusese pus pe capul lui Isus, nu era cu fâșiile de pânză, ci făcut sul și pus într-un alt loc, singur” (Ioan 20.7).

Realitatea descrisă de apostolul Ioan în acest verset surprinde cel puțin două adevăruri care consolidează credința:

  1. Suveranitatea Domnului Isus. El, biruitorul morții, nu a ieșit în grabă din mormânt, îngrijorat că va fi prins iarăși de autorități. Lucrarea de mântuire fusese terminată în mod glorios, autoritatea era a Lui și avea timp chiar și pentru ca sa facă sul ștergarul. Apostolii nu descoperiseră un jaf făcut de cineva, ci glorioasa Lui înviere!
  2. Planurile Sale cu oamenii nu s-au terminat. Anumiți istorici ne spun că la evrei era un obicei: dacă stăpânul unei case termina de mâncat și se ridica de la masă lăsând ștergarul oricum, însemna că nu se mai întoarce. Robii puteau veni și curăța masa. Dar dacă se ridica și făcea ștergarul sul, anunța prin asta că nu a terminat și că se întoarce. Mesajul Domnului Isus este: „Nu am terminat cu voi! Nu plec în cer fără să-Mi pese de voi! Am planuri cu voi! Mă voi întoarce pentru voi!”

Ce încurajator este să știm că ne-am legat viața și veșnicia de Hristosul suveran care are planuri eterne cu noi! Să stăm lângă El în aceste zile grele!

Fiți binecuvântați!

Cătălin Miron

0 comentarii

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *