Promisiunile lui Dumnezeu

Promisiunile lui Dumnezeu

„Domnul s-a uitat la el si i-a zis: «Du-te cu această putere pe care o ai și izbăvește pe Israel din mâna lui Madian; oare nu te trimit Eu?»” (Jud. 6:14).

Trăirea unei vieți de biruință nu este un slogan sau o născocire a noastră, ci este o realitate bazată pe Cuvântul lui Dumnezeu.

El ne dă promisiunea biruinței bazată pe două cetitudini:

  • În primul rând suntem sub privirile Lui: „Domnul s-a uitat la el”. Noi avem preț în ochii Lui, pentru că Dumnezeu, în harul Lui cel mare, ne-a făcut prin Cristos, oameni din casa Lui. De aceea cine se atinge de noi, se atinge de lumina ochilor Lui (Zah. 2:8).
  • În al doilea rând, suntem trimișii Lui: „Du-te cu această putere pe care o ai”. Dumnezeu a văzut în Ghedeon puterea necesară ca să ducă lupta la bun sfârșit.

Spurgeon spunea: „Se prea poate ca Domnul să vrea să facă din mine ceva ce n-aș fi visat niciodată. Și întrebarea pe care o pune Dumnezeu lui Ghedeon, mi-o pune și mie: «Oare nu te trimit Eu»”. Da, Doamne, Tu m-ai trimis și eu merg cu puterea Ta. La porunca Ta, eu pornesc pe cale și, mergând pe cale, sunt sigur că Tu vei învinge prin mine”.

Adi Agheniței

0 comentarii

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *