Promisiunile lui Dumnezeu

Promisiunile lui Dumnezeu

Capitolul 9 din cartea Daniel ni-l prezintă pe acest om al lui Dumnezeu aflat de aproximativ 67 de ani în robia babiloniană, perioadă pe care el însuși o numește „o mare nenorocire, așa cum niciodată și nicăieri sub cer nu s-a mai întâmplat” (vers. 12). Cu toate acestea, găsește puterea de a converti greul respectiv într-un timp de maxim interes după Domnul, printr-o smerenie adâncă și o pocăință exemplară pe paginile Scripturii.

Sfântul acesta se roagă anticipând vremea în care Domnul avea să lucreze:
„Ascultă, Doamne! Iartă, Doamne! Ia aminte, Doamne! Lucrează și nu zăbovi, din dragoste pentru Tine, Dumnezeul meu! Căci Numele Tău este chemat peste cetatea Ta și peste poporul Tău!” (Daniel 9.19).

Și Dumnezeu a lucrat, după cum știm!

Această perioadă pe care o trăim a fost numită „cel mai rău lucru care i s-a întâmplat omenirii în ultimii 75 de ani”. Însă, ar trebui să ne fie clar tuturor că răul acesta a fost îngăduit de sus și cu scopul ca oamenii să-și întoarcă fața către Domnul!…

Ce bine-ar fi dacă, asemenea lui Daniel, ne-am întreba și noi cum am putea converti răul acesta în ceva bun. Cum am putea să ne apropiem de Domnul mai mult în zilele acestea?
Ceea ce facem cu experiențele rele definește ceea ce devenim.

Fie ca toți cei care citim cuvintele acestea să avem parte de un reviriment al credinței și de o pocaință ca a lui Daniel! În felul acesta Îi pregătim Domnului cadrul ca să lucreze în noi și în poporul nostru!

Fiți binecuvântați!

Cătălin Miron

0 comentarii

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *