Promisiunile lui Dumnezeu

“Domnul s-a uitat la el si i-a zis: «Du-te cu această putere pe care o ai și izbăvește pe Israel din mâna lui Madian; oare nu te trimit Eu?»” (Jud. 6:14).

Trăirea unei vieți de biruință nu este un slogan sau o născocire a noastră, ci este o realitate bazată pe Cuvântul lui Dumnezeu.

El ne dă promisiunea biruinței bazată pe două cetitudini:

  • În primul rând suntem sub privirile Lui: “Domnul s-a uitat la el”. Noi avem preț în ochii Lui, pentru că Dumnezeu, în harul Lui cel mare, ne-a făcut prin Cristos, oameni din casa Lui. De aceea cine se atinge de noi, se atinge de lumina ochilor Lui (Zah. 2:8).
  • În al doilea rând, suntem trimișii Lui: “Du-te cu această putere pe care o ai”. Dumnezeu a văzut în Ghedeon puterea necesară ca să ducă lupta la bun sfârșit.

Spurgeon spunea: “Se prea poate ca Domnul să vrea să facă din mine ceva ce n-aș fi visat niciodată. Și întrebarea pe care o pune Dumnezeu lui Ghedeon, mi-o pune și mie: «Oare nu te trimit Eu»”. Da, Doamne, Tu m-ai trimis și eu merg cu puterea Ta. La porunca Ta, eu pornesc pe cale și, mergând pe cale, sunt sigur că Tu vei învinge prin mine”.

Adi Agheniței

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *