Promisiunile lui Dumnezeu

Promisiunile lui Dumnezeu

„…Biserica Domnului, pe care a câștigat-o cu însuși sângele Său” (Fapte 20:28).

Aflat la ultima întâlnire cu prezbiterii comunității creștine din Efes, apostolul Pavel vorbește despre Biserica Domnului Isus ca despre o entitate spirituală, dobândită de către Mântuitorul în chinurile grele de pe Golgota și devenită astfel proprietatea Lui.

Pentru Domnul nostru, Biserica e atât de prețioasă încât a câștigat-o cu Însuși sângele Lui. Versetul putea fi scris și fără adjectivul pronominal de întărire „însuși”, dar acesta are un rol bine definit, subliniind prețul care a fost oferit pentru salvarea Bisericii, preț care este exorbitant, uimind lumile bune din univers!

Oare vom putea înțelege vreodată cât de dragă Îi este Domnului această Biserică? Și, dacă pentru El ea e atât de prețioasă, s-ar cuveni să fie astfel și pentru noi!

Putem dovedi că Biserica e scumpă și pentru noi în multe feluri: prin recunoștința pe care o manifestăm când ne gândim la Prețul oferit pentru ea, prin cuvintele atent alese atunci când vorbim despre ea, prin slujirea dedicată pe care o facem în folosul ei, prin cinstea pe care i-o aducem cu mărturia noastră bună, prin pasiunea pe care o punem în înmulțirea ei, etc. În caz contrar, creștinismul nostru nu e de calitate…

Să trăim un creștinism calitativ, iubindu-L pe Domnul și prețuind Biserica Lui!

Fiți binecuvântați!

Cătălin Miron

0 comentarii

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *